Kampagnen, der skulle give homofobien sparket, blev lanceret i 2017. Men med de seneste dages fokus på fodboldfans’ opførelse på lægterne, er der endnu engang brug for at sætte fokus på homofobi og den gode opførsel.

Derfor gør DBU det igen muligt for fodboldklubber rundt om i landet at bære de regnbuefarvede anførerbind og dermed støtte op om det gode budskab. På den måde kan klubber og hold synliggøre deres holdninger til diskrimination og homofobi, forklarer kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer:

”Vi ville ikke have homofobi eller andre former for diskrimination i dansk fodbold. Det hører ingen steder hjemme at ytre sig homofobisk – heller ikke ved fodboldbanen. Derfor vil vi endnu engang sætte fokus på homofobi og den gode opførsel, ved at tilbyde klubberne regnbuefarvede anførerbind, så de kan støtte op om, at fodbold naturligvis er for alle,” siger Jakob Høyer.

 

Giver homofobien sparket - igen

Armbind-initiativet begyndte i 2017, da DBU, DBU Bredde (tidligere Foreningen af Lokalunioner), Divisionsforeningen, Spillerforeningen og Amnesty Danmark - gik sammen om en fælles kampagne for at give homofobien sparket.

Landsholdsstjerner som Pernille Harder og Thomas Delaney prydede eksempelvis landets gader med regnbuefarvede ansigter og anførerbind i samme farver blev båret til både Kvindelandsholdets kamp mod England, da Herrelandsholdet mødte Tyskland, og U21-landsholdets kamp mod Sverige.

Men regnbuefarverne var også stærk repræsenterede ved Superliga-kampe, og også breddeklubberne støttede op om budskabet ved at bære anførerbindene. Alle stod skulder ved skulder mod homofobi i dansk fodbold. 

For diskrimination hører ikke hjemme hverken på banen, sidelinjen, i klubhuset eller omklædningsrummet. Fodbold er for alle – uanset seksuel orientering, etnisk oprindelse eller religiøs overbevisning.

Hvis din klub eller dit hold også vil være med til at give homofobien sparket og bære regnbuefarvede anførerbind, kan du bestille dem via linket her